Afsløring af kunstværker.

"Brittasius Kapellet"

Søndag,den. 16 sept. 2012 afsløredes i Bellinge, Fyn en udsmykning af kirkens kapel. Udsmykningen er foretaget af Agnete Brittasius, Frederikshavn og består af et stort relief H.1.85 m. Br. 1.56 m. Hovedmotiv Kristi Himmelfart og forneden er frise over kristi lidelseshistorie. Desuden et vægkors på venstre side placeret mellem 2 vinduer og på højre side en lille skulptur placeret på salmebogsreolen. Arbejdet har stået på i ca. 2 år og menighedsrådet glædede kunstneren med at navngive kapellet til: "Brittasius kapellet".

"Det gyldne kors" blev placeret i Vester Hassing kirke i forbindelse med den store restaurering af kirken. Gave fra arkitekter, ingeniører og håndværkerne. Aug 2010

Skulpturen "Mennesket og omverdenen" blev placeret og afsløret d. 20 November 2010 foran Værestedet, Gandrup. Komiteen til forskønnelse af Gandrup By bag indkøbet. Afsløringen blev foretaget af byrådsmedlem Anne Marien Viegh.

I efteråret 2002 opstilledes på Midtpunktstien i Frederikshavns centrum 9 skulpturer udført af Agnete Brittasius. Skulpturerne er opdelt i 3 grupper, der hver består af 3 skulpturer, der symboliserer "Processen". Den proces, der går i gang, når et stort byggeri eller lignede skal op at stå. Man har i hver gruppe "Tænketanken", "Skeptikeren" og "Igangsætteren". "Triaden", er det navn, som den 17. dec. 2002 officielt blev givet skulpturerne.

"Triaden gruppe 1"

"Triaden gruppe 2"

"Triaden gruppe 3"

 

Den 10. august 2001 afslørede borgmester Erik Sørensen og byrådsmedlem Chris Sørensen skulpturen "Porten" ved Hjørringvej, Frederikshavn.
Det var Knivholt Grundejerforening, der var initiativtager til dette arrangement.

 
 

Den 31. oktober 2001 afslørede formanden for Aalborg Kommunes Kunstfond Fru Kirsten Ziegler skulpturen "Lysrejsen" ved pensionistbyen "Liselund", Vodskov. Ældrerådet tog initiativet til indkøbet, som blev finansieret af Aalborg Kommunes Kunstfond.

 

 

"Vendepunkt"

Skulpturen i bronze på Rønne-Granit.

Afsløret foran Bangsbostrand Kirke den 17. dec. 2000.

Midler til køb af skulpturen er skaffet til veje af en komité med Ellen Schmidt-Olsen i spidsen. Der er givet penge fra Spar Nord Fonden og Ella & M.K. Kirkegaards Fonden, - private bidragydere samt Bangsbostrand Kirke.

 

Nordjyllands Amts miljøpris blev i 1995
givet til Fa. Gabriel, Aalborg.
Skulpturen "Paddehatteform" i bronze af
Agnete Brittasius er det synlige bevis.

Fritstående kors i stentøj,
Agersted Kirkegård, Danmark.

Afsløring af Vandkunst, Nordtryk,
DK-9900 Frederikshavn, 1996

Søndag, den 13. august 2000 afsløredes i Bangsbostrand Kirke, Frederikshavn et stentøjskors med guldkant og due. Formanden for kirkens kunst og kulturudvalg Birthe Bang er her flankeret af kirkens præster.


Prinsesse Alexandra får overrakt skulpturen
"GRUBEN" af Borgmester Erik Sørensen i anledning
af Erik Mortensen dagene.


Festlige begivenheder:

 

I forbindelse med udstillingen på Lithuanian Art Museum i Vilnius sept. 2001 blev der holdt en ceremoni med tale af den litauiske kulturminister og med deltagelse af parlamentsmedlemmer og folketingsmedlemmer fra Danmark. Her taler professor ved Kunstakademiet i Vilnius.

 
Royal Danish Embassy, Danish Cultural Institute and Lithuanian Art Museum

Denmark - a leader in the recognition of the Independence of Lithuania ten years ago.

In honour of this important date in our history,
we proudly extend this invitation to you
Agnete Brittasius Sculptures Exhibit Opening
attended by the artist with
Parliamentarians of Denmark.

Join us for a heart-warming evening
on Tuesday, September 18th at 17.30 at Vilniaus Paveikslu (Art Gallery), Didzioji Street 4.
 
 

Agnete Brittasius har netop modtaget hædersbåndet JOUSTA overrakt af en litauisk kollega.
Her sammen med danske folketingsmedlemmer.

 

I anledning af Agnete Brittasius´s 65 års fødselsdag afsløredes en af kunstnerens skulpturer på Råholt Butikstorv i Frederikshavn. Afsløringen blev foretaget af Borgmester Erik Sørensen, og selv om vejret den 27. maj 2000 var regnfuldt, koldt og blæsende var der mødt mange mennesker frem.

De handlende i Råholt, der var initiativtagere til indkøb af skulpturen er her flankeret af borgmester Erik Sørensen og Agnete Brittasius.


Fra diverse udstillinger:

 
 
Skulpturen: "4. Udgave af det røde hus" på Skagerrak Skulpturfestival, Hirtshals 2006.
 
 
Fra Biennale Internazionale Dell'Arte Contemporanea, Firenze, Italien dec. 2005.

Udstilling fra Thingbæk Kalkminer 1999.

 

Regnbuen- 8 1/2 meter var med på udstillingen i 2003.

 

Bangsbostrand Kirke, Frederikshavn 2000.

 

Kirsten Kjærs Museum 2000.

Grenen Kunst Museum, Skagen 2000.

 

Lithuanian Art Museum, Vilnius 2001.